POETO VLADO VAITKEVIČIAUS KNYGOS “DABAR VISKAS KITAIP” SUTIKTUVĖS-PRISTATYMAS. FOTOREPORTAŽAS

Poetas, eseistas, redaktorius Vladas Vaitkevičius savo naujojoje knygoje “Dabar viskas kitaip” (Kaunas: Naujasis lankas, 2023) – tikras lyrikas, susimąstęs, liūdintis, suvokęs žmogiškąjį laikinumą ir įkvėptai kalbantis apie amžinybę ir dieviškumą. Bet kas bene svarbiausia- šioje solidžioje rinktinėje  poetas didžiausią dėmesį ir širdies jautrumą skiria mūsų senosios literatūros kukliems autoriams-kunigams, nūnai užmirštiems ir mūsų literatūrologų nė neminimiems. Per 60 nežinomų ar vos girdėtų kilnių literatūros bitelių rado vietos išsamiame, galima sakyti, enciklopediniame V. Vaitkevičiaus žinyne, kuriame kruopščiai sulesioti pamirštų šviesuolių gyvenimo bei kūrybos faktai, dramatiški likimai. 

Įdomus knygos skyrius “Gimę 1870-aisiais kunigai”, išeivijos rašytojams skirta rubrika “Kūrę už Atlanto”, kurioje randame ir lietuvių literatūros istorijoje visiškai neminimų vardų.

Apie visa tai betarpiškai, nuoširdžiai buvo kalbama knygos “Dabar viskas kitaip” sutiktuvėse – pristatyme Maironio lietuvių literatūros muziejuje. Neprailgusios popietės vedėjas, poetas ir literatūros kritikas Tomas Vyšniauskas kalbindamas knygos autorių ne tik šmaikštavo, bet ir atkreipė dėmesį į svarbiausias poeto eilių temas, išraišką, lygino su ankstesniais rinkiniais. 

Knygos redaktorius Romas Bacevičius pasakojo apie knygos sudarymą, Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas, rašytojas Gediminas Jankus, pasidžiaugęs naujuoju Vlado rinkiniu, pasidalino savo įspūdžiais apie rinkinį, jo tematiką.  

Aktorius Petras Venslovas skaitė V. Vaitkevičiaus eilėraščius, o skaitovė Vilma Urniežiūtė – recenzijų ištraukas, poetas, bardas Aleksandras Ravve atliko dainas pagal V. Vaitkevičiaus eilėraščius, padainavo ukrainiečių liaudies dainas.   

Knygos redaktorius Romas Bacevičius, autorius Vladas Vaitkevičius, knygos dailininkė Džiuljeta Raminta Čebatoraitė, KRS Kauno skyriaus pirmininkas Gediminas Jankus

Vlado Vaitkevičiaus eilėraščius skaito aktorius Petras Venslovas

Dedijacijos ir autografai

Renginio akimirka: Vladas Vaitkevičius, Džiuljeta Raminta Čebatoraitė

Nuoširdžių sveikinimų gausa

Poetas, bardas Aleksandras Ravve

Sveikina Gediminas Budnikas

Gausus sveikintojų būrys

Kalba LIetuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas, rašytojas Gediminas Jankus

Vladas Vaitkevičus ir knygos dailininkė Džiuljeta Raminta Čebatoraitė


Gausiai prigužėjo Vlado Vaitkevičiaus kūrybos gerbėjų

 

Knygos pristaymo popietės keli dalyviai – renginio vedėjas poetas, literatūros kritikas Tomas Vyšniauskas, knygos redaktorius Romas Bacevičius, dailininkė Džiuljeta Raminta Čebatoraitė, autorius Vladas Vaitkevičius, Audronė Jankuvienė, aktorius Petras Venslovas, Gediminas Jankus, Vilma Urniežiūtė, Birutė Zeigienė 

Vladas Vaitkevičius pasirašo dedikaciją Maironio lietuvių literatūros darbuotojai Eglei Rankauskienei

Itin gausiai susirinkę į knygos pristatymą dar ilgai bendravo su autoriumi

Gerbėjai kantriai laukė autoriaus autografo

 

 

Lietuvos rašytojų sąjungos veiklą „Vardai ir žodžiai“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba 

Vienas komentaras

  • Grafas Paulius

    Labai džiaugiuosi tokia gražia knygos sutiktuvių švente – dalyvauti negalėjau, bet puikios nuotraukos pasakoja renginio ir dalyvių nuotaikas, džiugesį, susidomėjimą. Kalnas gėlių, įteiktų autoriui, džiugina ir mano sielą. Dideliausiai sveikindamas labai apkabinu, mielas Vladai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *